Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

maandag 1 juni 2009, 8.21 uur – paulus
Categorie: op pad

Politiek café

Na mijn bezoek aan Tegelen was ik vrijdagavond bij het politiek café van de SP afd Roermond. Zoals te verwachten viel in het zuiden was dat een écht politiek café in de kroeg: zelfs de uitbater van de Tramhalte deed mee met het debat over Europa en de regio.

tramhalte_07

Mijn opponent was Jan Puper, horeca-ondernemer en VVD-raadslid in Roermond.

tramhalte_01

Hij was het opvallend vaak met me eens. Zo zag hij de gedwongen splitsing van de Nederlandse energiebedrijven totaal niet zitten. Helaas komt het berouw dan na de zonde, want de VVD stemde in de Kamer voor de splitsingswet. Ook was hij tegen de verkoop van Essent, maar net als de VVD-statenfractie Brabant was hij uiteindelijk toch overstag gegaan op het argument dat de waarde van de aandelen van Roermond (met 0,18% van de Essent-aandelen) aangetast zou worden als RWE de meerderheid in handen zou krijgen.

Tijdens de avond kwam een groot aantal keren het thema schaalvergroting voorbij. De door de EU gestimuleerde -of zelfs afgedwongen- liberalisering van publieke sectoren blijkt vrijwel altijd gepaard te gaan met een enorme schaalvergroting, waardoor de zeggenschap van de klanten en het personeel ondermijnd wordt, de arbeidsvoorwaarden worden aangetast en de bureaucratie explodeert.
Ons raadslid Mijntje van Beers werkt in de thuiszorg vertelde dat het uitvoerende personeel in Roermond tegenwoordig voor ruim acht euro per uur zijn werk mag doen.

tramhalte_06
onze afdelingsvoorzitter Joop Caris (l) en penningmeester Antoine Houben drinken er nog eentje op de goede afloop

Reageren? »

Reageren?

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl