Reacties op: Build Your Dreams http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2009/05/28/build-your-dreams/ Paulus Jansen Tue, 07 Nov 2017 18:59:38 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Door: H.v.Schijndel http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2009/05/28/build-your-dreams/comment-page-1/#comment-12287 H.v.Schijndel Thu, 28 May 2009 12:21:43 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=5933#comment-12287 Hier kun je weer zien dat de woorden als"Nederland moet een kenniseconomie zijn" aan de regering van nu niet door komen. De electrische auto en de accutechnologie, daarin is China de hele wereld in voor, ook wat kennis betreft. Zo kwam de voorzitter van de vereniging voor zonne energie uit China terug met de volgende mededeling. In china zijn de fabrieken die zonnecellen maken zo groot dat er de rondleidingen voortaan per touringcar worden gedaan. De regering gaat er dan nog steeds vanuit dat wij hier vooraanstaand zijn in de technologie van zonnecellen. Wij gaan net als de amerikanen(die dat nu al doen) straks de technologie noodgedwongen in china kopen. Wij zijn straks in verhouding tot China een ontwikkelingsland geheel afhankelijk van de chinese economie. Dat zal op termijn voor Nederland ook nog eens een sterke achteruigang van mensenrechten betekenen i.p.v. een verbetering in China. Hier is het zo dat hele vooruitstrevende ideeen van gewone mensen door zelfs criminele activiteiten van de grote lobbyisten om zeep worden geholpen. Denk hierbij nog eens aan de uitvinding van Jan Sloot die op het punt stond de broncode vrij te geven, maar de dag daarvoor dood in zijn tuin lag.(zie uitzendingen van Netwerk 10 en 12 september 2004). Dat we bij onze buren zoals Duitsland en Denemarken zoveel achterstand hebben maakt bij de regering al weinig indruk, laat staan dat ze zich druk willen maken over een eventuele Chinese economische overheersing. Banken mochten niet omvallen, maar veel belangrijker is dat goede ideen benut worden. Maar daarbij werkt de regering als het bij b.v. om vermindering van brandstofgebruik gaat, het idee tegen i.p.v. de vinder te beschermen tegen criminele lobbyisten. Net als bij de klokkenluiders gebeurd. Conclusie. De credietcrisis is ernstig, maar de uitholling van onze economische kennis gaat gewoon door en die is veel ernstiger. Hier kun je weer zien dat de woorden als”Nederland moet een kenniseconomie zijn” aan de regering van nu niet door komen.
De electrische auto en de accutechnologie, daarin is China de hele wereld in voor, ook wat kennis betreft.
Zo kwam de voorzitter van de vereniging voor zonne energie uit China terug met de volgende mededeling.
In china zijn de fabrieken die zonnecellen maken zo groot dat er de rondleidingen voortaan per touringcar worden gedaan.
De regering gaat er dan nog steeds vanuit dat wij hier vooraanstaand zijn in de technologie van zonnecellen.
Wij gaan net als de amerikanen(die dat nu al doen) straks de technologie noodgedwongen in china kopen.
Wij zijn straks in verhouding tot China een ontwikkelingsland geheel afhankelijk van de chinese economie.
Dat zal op termijn voor Nederland ook nog eens een sterke achteruigang van mensenrechten betekenen i.p.v. een verbetering in China.
Hier is het zo dat hele vooruitstrevende ideeen van gewone mensen door zelfs criminele activiteiten van de grote lobbyisten om zeep worden geholpen.
Denk hierbij nog eens aan de uitvinding van Jan Sloot die op het punt stond de broncode vrij te geven, maar de dag daarvoor dood in zijn tuin lag.(zie uitzendingen van Netwerk 10 en 12 september 2004).
Dat we bij onze buren zoals Duitsland en Denemarken zoveel achterstand hebben maakt bij de regering al weinig indruk, laat staan dat ze zich druk willen maken over een eventuele Chinese economische overheersing.
Banken mochten niet omvallen, maar veel belangrijker is dat goede ideen benut worden.
Maar daarbij werkt de regering als het bij b.v. om vermindering van brandstofgebruik gaat, het idee tegen i.p.v. de vinder te beschermen tegen criminele lobbyisten.
Net als bij de klokkenluiders gebeurd.
Conclusie. De credietcrisis is ernstig, maar de uitholling van onze economische kennis gaat gewoon door en die is veel ernstiger.

]]>