Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

woensdag 27 mei 2009, 16.29 uur – paulus
Categorie: Algemeen, Integratie

Bezoek uit Hillesluis

In gesprek met de dames van NISA uit Hillesluis, Rotterdam

Vanochtend ontving ik bezoek van een veertigtal dames van de vrouwenhuiskamer NISA uit Hillesluis, Rotterdam, de wijk die ik via het Landelijk Samenwerkingsverband Aandachtswijken geadopteerd heb. De doelstelling van NISA is het bevorderen van de ontwikkeling en integratie van vrouwen. Daarnaast zet NISA zich in voor het bevorderen van een respectvolle omgang tussen vrouwen met verschillende culturen.

In gesprek met vrouwen van NISA uit Hillesluis, Rotterdam

Met een touringcar vertrokken de dames vanochtend vroeg vanuit Rotterdam richting het Binnenhof voor een gesprek en een rondleiding in de Tweede Kamer. Tijdens het gesprek gaf ik een korte toelichting op het werk in de Kamer, en kwamen wij te spreken over praktische zaken zoals de kwaliteit van woningen, de rol van corporaties en de stijging van de energieprijs. Even later schoof ook SP-Kamerlid Sadet Karabulut (woordvoerder integratie) aan om vragen over haar beleidsterrein te beantwoorden.

Afsluitend gaven mijn beleidsmedewerkers Arnout Hoekstra en Patrick van Lunteren de groep vrouwen een rondleiding door het gebouw van de Tweede Kamer en woonde zij kort een debat in de plenaire zaal bij. Na een korte wandeling over het Binnenhof was het weer tijd om afscheid te nemen.

Het was naar mijn mening een bijzonder zinvolle en vooral leuke ontmoeting. Ik hoop dat het beeld over het werk in de Kamer na deze ochtend voor de groep vrouwen een stuk inzichtelijker is geworden.

3 reacties »

 1. Kostenefficiënt taalonderwijs
  Voor integratie van allochtonen is taalonderwijs in Nederlandse of Engelse taal de basis. Onderwijs is volgens veel recente buitenlandse onderzoeken kosteneffectief via aantrekkelijke leervideo’s op internet en dvd.

  Reactie door Jaap Veldkamp — juni 14, 2009 @ 1:52 am

 2. Gezellig zo’n harem???

  Reactie door jaap — maart 17, 2011 @ 4:31 pm

 3. I am totally wowed and prearped to take the next step now.

  Reactie door Dionesa — december 6, 2014 @ 12:54 am

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl