Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

woensdag 13 mei 2009, 7.57 uur – paulus
Categorie: energie & klimaat

Groen of grijs?

rwelogoIn een laatste wanhopige poging om de tegenstanders de wind uit de zeilen te nemen hebben de directies van Essent en RWE, met in de aanhangwagen de gedeputeerden van de provincies, een green deal gesloten. Opeens zou RWE nu getransformeerd worden tot een groen bedrijf.

Als de “groene afspraken” niet nagekomen worden moet RWE een boete betalen van €40 miljoen aan de aandeelhouders. Zo dat maakt indruk. Op een totale verkoopopbrengst van €8500 miljoen is dat ongeveer 0,5%. Ter vergelijking: de bonus die de aandeelhouders ontvangen als er een vergunning voor een tweede kerncentrale naast Borssele wordt losgepeuterd is ongeveer het tienvoudige.

De verhouding van de bedragen geeft aardig de prioriteiten bij RWE weer.

1 reactie »

 1. Goede “onderhandelaars” bij RWE.

  Tja, ze worden in eigen land uitgekotst, dus gaan ze het bij de kapotgeliberaliseerde buren proberen. België ingepalmd door het grootste Staatsbedrijf ter wereld uit bourgondische streken. Nederland verscheurd tussen twee bruinkool/poederkool dan wel nuke reuzen die het ruim aanwezige koelwater van dat platte landje de business case van de eeuw vinden. En vervolgens alles uit de kast halen om die zéér lucratieve business case tot een goed einde te brengen.

  Wat de lokale bevolking daarvan vindt, of hun slappe leiders, zal ze een ***zorg wezen…

  (ook in mijn eigen woonplaats is de lokale SP fractie al aan het nadenken over een “duurzame bestemming” van de miljoenen als “het” onverhoopt toch zal gaan gebeuren, een deel van het geld is al voor wegen gereserveerd, geen plan van de SP fractie overigens…)

  Hoe diep kun je zinken.

  Reactie door polderjongen — mei 14, 2009 @ 10:14 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl