Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

zaterdag 9 mei 2009, 17.12 uur – paulus
Categorie: energie & klimaat

Delta dreigt met dwangsom van €500 miljoen

Het Zeeuwse publieke energiebedrijf spant een proces aan tegen de aandeelhouders van Essent, als ze hun 50% aandeel in de kerncentrale Borssele verkopen aan het Duitse particuliere bedrijf RWE. Dat meldt de Provinciale Zeeuwse Courant van gisteren. De verkoop van Borssele is onderdeel van de verkoop van Essent aan RWE. Ik wil a.s. dinsdag minister Van der Hoeven mondelinge vragen stellen over de kwestie.

Borssele

Ik schreef al eerder over dit explosieve onderdeel van de privatisering van Essent. Minister Van der Hoeven gaf in januari aan dat ze de gedeeltelijke privatisering van Borssele niet zag zitten. Letterlijk stelde ze toen: “De aandelen in de kerncentrale Borssele moeten in handen blijven van publieke aandeel-houders, wie dat ook zijn” en “Trucjes om de statuten te ontwijken, daar houd ik niet van. Die kunnen dus ook niet op mijn steun rekenen”.

Het ligt dan ook voor de hand dat Van der Hoeven het verkoopbesluit van Essent, mocht dat doorgezet worden, vernietigt wegens strijdigheid met het algemeen belang.

1 reactie »

  1. Tsja ach ik ben sowieso al tegen de verkoop van Essent of wat voor nutsmaatschappij dan ook.

    Reactie door ruurd — mei 9, 2009 @ 8:07 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl