Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

zaterdag 25 april 2009, 9.21 uur – paulus
Categorie: energie & klimaat, op pad

Na Essent komt NUON

PvdA-energiegoeroe Diederik Samsom is tegen de verkoop van Essent aan RWE, maar vóór de verkoop van NUON aan Vattenfall. Dat zou volgens Diederik een bedrijf met een bijna mytisch idealistisch profiel zijn, met enorme ambities op het gebied van duurzaamheid. Volgens zijn vroegere vrienden van Greenpeace is Vattenfall echter in Duitsland een nog vuiler bedrijf dan de smeerkezen van RWE.

waterval

Ik bezoek daarom dit weekend samen met twee Gelderse SP-statenleden het Noordoosten van Duitsland, waar we de bruinkoolwinning en -productie van Vattenfall gaan bekijken en gesprekken voeren met omwonenden, de milieubeweging, de vakbonden en het bedrijf. Ben benieuwd hoe de verhouding is tussen mythe en werkelijkheid.

Meer lezen?
Zie Dossier privatisering energiebedrijven

3 reacties »

 1. Ik ben erg benieuwd naar je bevindingen Paulus.

  Zou je foto’s kunnen plaatsen?

  Reactie door Johan — april 27, 2009 @ 2:39 pm

 2. Ik hoop dat als de gemeente en Provincies het geld ontvangen weer een nutsbedrijf voor de burgers beginnen.Er zijn momenteel vele burgers die duurzame energie produceren en zich verenigd hebben in een windmolenvereniging.
  http://leiden.sp.nl/bericht/33775/090420-schone_energie_voor_iedereen.html

  Reactie door Danny — april 27, 2009 @ 6:23 pm

 3. De wegen des PVDA”ers zijn ondoorgrondelijk na het Europees verdrag en de JSF zouden we eigenlijk ons nergens meer over hoeven te verbazen binnen deze club

  Reactie door Harry Sangers — april 27, 2009 @ 9:16 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl