Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

zaterdag 25 april 2009, 9.12 uur – paulus
Categorie: energie & klimaat

Het CDA en Essent

De druiven zijn zuur, volgens het Brabants Dagblad:
“CDA-gedeputeerde Paul Rüpp vindt de publieke oproep van CDA-minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) aan de Brabantse Staten om tegen de verkoop van Essent te stemmen ‘een minister onwaardig’. ,,De minister heeft eerder tegen alle adviezen in ons in de positie gebracht dat wij Essent moeten verkopen en poogt ons daarbij nu een spaak in het wiel te steken, terwijl zij hierover niets te zeggen heeft.”

paulrupp
Paul Rüpp toont zich een slecht verliezer

Rüpp -en hij is niet de enige die dat roept- beweert dat door het aannemen van de Splitsingswet (overigens gesteund door CDA, PvdA, VVD, GroenLinks, D66) de verkoop van de productie- en leveringsbedrijven onontkoombaar is geworden. Een PLB zonder netwerk zou niet kunnen overleven. Een onbewezen stelling. In Nederland is Elektrabel het grootste elektriciteitsproductiebedrijf, die bezitten geen meter netwerk.

Ik waardeer dat Maria van der Hoeven haar Brabantse partijgenoten publiekelijk op hun verantwoordelijkheid heeft aangesproken. Rüpp en zijn CDA-paladijnen in Provinciale Staten doen er goed aan om hun eigen functioneren eens tegen het licht te houden.

Meer lezen?
Zie Dossier privatisering energiebedrijven

2 reacties »

 1. “Een onbewezen stelling. In Nederland is Elektrabel het grootste elektriciteitsproductiebedrijf, die bezitten geen meter netwerk.”

  Nou Paulus dit is zonder problemen om te keren.

  Electrabel is voor een belangrijk deel bezit van de Franse staat (100% Zuez GDF)en de Franse staat is zelf eigenaar van EDF, de grootste producent in Frankrijk.

  Er kan vanalles gebeuren als de Fransen zich eens kwaad gaan maken of wensen druk uit te oefenen op de Nederlandse samenleving, Europa of niet.

  Een netwerk zonder leverancier heb je dus helemaal niets aan.

  En toch heeft deze gedeputeerde wel degelijk een punt, vanaf midden jaren 80 hebben diverse regeringen en kamermeerderheden heel langzaam naar dit doel toegewerkt, dus zijn stelling is helemaal niet zo gek.

  Overigens vrees ik dat de gedeputeerden in Noord Brabant, het besluit van de staten naast zich neer gaan leggen.

  Hoe de staten met het dan ontstane democratische monstrum zullen omgaan lijkt interessant, maar de bevolking en de democratie zal dan altijd de verliezer zijn.

  Roelf

  Reactie door R van Bergen — april 27, 2009 @ 7:38 pm

 2. En ik vindt de uitstraling van Paul Rüpp boer lijken op een VVD man..

  Reactie door Jack — juli 26, 2009 @ 9:46 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl