Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

woensdag 8 april 2009, 7.43 uur – paulus
Categorie: energie & klimaat, wetgeving

Megasucces SP: slimme meter niet langer verplicht

geertreutenGistermiddag heeft de SP dankzij mijn collega Geert Reuten in de Eerste Kamer een enorm succes behaald: minister Van der Hoeven (EZ) moet een wetswijziging doorvoeren, waardoor de uitrol van slimme meters niet langer verplicht is. Daarmee wordt mijn amendement 31374-22, dat vorig jaar in de Tweede Kamer met een krappe meerderheid verworpen werd, alsnog uitgevoerd.

Destijds kreeg ik steun van VVD, GroenLinks, PVV, SGP en Partij voor de Dieren. Daar zijn in de Eerste Kamer dankzij Geert Reuten de Christenunie en D66 bijgekomen, waardoor de minderheid omsloeg in een meerderheid.
Wat ons nog rest is te controleren of minister Van der Hoeven bij de uitwerking van de novelle zich houdt aan ons wijzigingsvoorstel: 20080619-amd-31374-22-jansencs-vrijwillige-uitrol

Ik ben sinds september 2007 bezig geweest met de slimme meter. Bij mijn kritische opstelling heb ik van meet af aan veel steun gehad van Michiel Karskens van de Consumentenbond en later ook van TROS-Radar. Het is een grote voldoening dat dit uiteindelijk resultaat gehad heeft.

4 reacties »

 1. Geert Reuten gaf hier in De Bilt een les over de kredietcrisis. Wij feliciteren hem, maar ik vooral die zogenaamde slimme meter is een onding. Achter een bureau kunnen velen zien of je met vakantie bent en/of andere zaken Big Brother niet van de overheid, maar nog erger het bedrijfsleven. Het bedrijfsleven krijgt veel te veel grip op de samenleving: Voorbeeld:
  Bij ons bedrijf bedrijfsarts Achmea, gezondsheidscheck Achmea, bedrijskorting voor verzekering Achmea, bedrijf is verzekerd bij Achmea.

  Reactie door Harry Sangers — april 8, 2009 @ 11:10 pm

 2. Gefeliciteerd, beste Paulus

  Hard werken loont. Ik hoop dat je de inbreng van vele onzichtbare partijen in dit vreselijke dossier ook zult blijven waarderen (ik heb al dik 50 artikelen over die onzin geschreven).

  Ik zou ook gaarne zien dat de zeer dubieuze rol van EnergieNed, die zich de laatste tijd MUISSTIL heeft gehouden, meer voor het voetlicht wordt gebracht. Zij zijn met deze polderkolder begonnen.

  En goed oppassen hoe die “novelle” geïmplementeerd zal gaan worden. Ik ken mijn pappenheimers inmiddels wel bij die fraaie EZ jongens…

  Sterkte, en geniet voorlopig van de eer een dik punt gescoord te hebben. Nu de hoofdprijs nog: ook in nieuwbouw of renovatieprojecten GEEN slimme meter als de bewoners er niks mee hebben…

  Reactie door polderjongen — april 9, 2009 @ 11:23 pm

 3. Beste Paulus,
  Hoorde ook, via de media, dat bij de nieuwbouw
  ALLEEN maar deze ’slimme’ worden geplaats. Kan je als bewoner dan eisen dat er een ‘ouderwetse’ geplaatst wordt dan? Bedoel, als het er al inzet, veel gebruikt argument, bne je als huurder/koper al snel in de hoek geduwd tenslotte……..
  Succes met je werk.
  Richard.

  Reactie door Richard — mei 1, 2009 @ 4:42 pm

 4. Beste Paulus,

  Het is wel al heel lang stil rond die “novelle”. Was het niet de bedoeling dat die er voor het zomerreces (van 2009!) zou zijn? Weet iemand wat de nieuwe planning is?

  Groeten,

  Wim van Heugten

  Reactie door Wim van Heugten — november 19, 2009 @ 1:37 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl