Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

woensdag 8 april 2009, 7.06 uur – paulus
Categorie: wonen

Debat ontspoorde woningcorporaties

DEN HAAG-MINISTER-VAN DER LAANGisteravond vond het debat met minister Van der Laan plaats over de woningcorporaties Rochdale, Woonbron en SSGB, waar met het geld van de huurders onverantwoorde financiële avonturen werden opgezet. Die gingen bij Rochdale en SGGB vermoedelijk ook nog gepaard met fraude en zelfverrijking.

Lees hier mijn inbreng: vh-20090407-ao-rochdale-ca

Laat ik met het positieve nieuws beginnen: de minister kwam tegemoet aan al mijn wensen en suggesties, op één na. Maar dat was wel direct de hamvraag: kunnen de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen blijven zitten na het echec met de ss Rotterdam, dat de huurders van Woonbron (minstens) 70 tot 90 miljoen euro gaat kosten? Van der Laan vindt van wel, ik vind van niet. En het lijkt erop dat een kamermeerderheid ertoe neigt om mijn standpunt te volgen. Volgende week is er een aansluitend debatje om hierover een motie aan de Kamer voor te leggen en over twee weken weten we hoe de vlag erbij hangt.

Meer lezen? Zie dossier ss Rotterdam/Woonbron

1 reactie »

  1. Beste Paulus,

    90 miljoen verlies? Zijn ze helemaal van de pot gerukt! Ik betaal al 32 jaar trouw en netjes mijn huur aan Woonbron (768,50 nu) En onze hele wijk heeft enkel maar klachten over reparatie, en onderhoud door Woonbron. Er wordt niet eens meer teruggebeld. Kennelijk zit de arrogante houding van de directie in de cultuur. Een frisse wind door Woonbron, en wel heel snel!

    Reactie door Peter de Ridder — april 9, 2009 @ 10:28 am

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl