Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

woensdag 1 april 2009, 19.13 uur – paulus
Categorie: Algemeen

Waterveiligheid van Kampen

Afgelopen maandag heb ik mondelinge vragen aangemeld over de geul bij Kampen voor het vragenuurtje van dinsdag. Aanleiding hiervoor was het artikel in de Volkskrant. Helaas gingen de vragen niet door, en heb mijn vragen daarom schriftelijk de staatssecretaris doen toekomen. De schriftelijke vragen die ik samen met SGP en GroenLinks aan de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat heb gesteld gaan over het bericht dat bij aanleg van de bypass bij Kampen het risico op dodelijke slachtoffers met factor vijf toenemen.

Kampen

Daarnaast heb ik zo mijn twijfels bij de koppeling met nieuw te bouwen woningen, het lijkt mij verstandiger om deze plannen te ontkoppelen van het project ter verbetering van waterveiligheid.

Lees hier de schriftelijke vragen die ik vandaag samen met Kees van der Staaij (SGP) en Kees Vendrik (GroenLinks) heb gesteld: vw-20090401-sv-kampen

Meer lezen?
zie dossier Nationaal Waterplan/Deltacommissie

1 reactie »

  1. Voorlichting over maximale waterhoogten
    Nederlanders moeten vind ik, veel duidelijker worden geïnformeerd over de maximale waterhoogten bij overstromingen. Op http://www.risicokaart.nl is dat namelijk niet duidelijk af te lezen door onduidelijke kleuren van de maximale waterhoogten.

    Ook zijn op die kaarten precieze locaties (en coördinaten) moeilijk te traceren als die kleuren van waterhoogten zichtbaar zijn.

    Reactie door Jaap Veldkamp — juni 14, 2009 @ 2:18 am

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl