Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

zaterdag 21 maart 2009, 11.21 uur – paulus
Categorie: op pad, water

Werkbezoek?

leniedwarshuisDe commissie Verkeer en Waterstaat brengt maandag a.s. een werkbezoek aan de provincies Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant, over het thema Zuidwestelijke Delta/Nationaal Waterplan.

3x Lenie Dwarshuis op één dag: zou u het volhouden?

Gisteren kreeg ik het programma toegestuurd en dat was een AHA-erlebnis. Net als bij het vorige bezoek van de kamercommissie V&W -dat ging toen over het ontpolderen van de Hedwigepolder- heeft het programma een hoog bobogehalte en komt de bevolking van het gebied er niet aan te pas. En dat is volgens mij tegen de afspraak.

Bij het bezoek aan de Hedwigepolder is het me gelukt om het programma nog aangepast te krijgen, dat is nu helaas niet meer mogelijk. Maar irritant is het wel. Bij de werkbezoeken in het kader van het Nationaal Waterplan zou veel ruimte worden ingebouwd voor contact met maatschappelijke organisaties en belanghebbenden. Daar komt nu de eerste de beste keer al weinig van terecht. Of zou het rondetafelgesprek met burgemeesters, dijkgraven, landbouw, visserij en natuurbeheer daarvoor moeten doorgaan?

Wat mij betreft wordt er in het programma van de volgende werkbezoeken standaard een flinke hoorzitting ingepland, die tijdig wordt inaangekondigd in de regionale media en waar geen selectie aan de poort wordt toegepast door provinciebestuurders. Gebrek aan tijd kan geen argument zijn: nu worden we maar liefst drie keer op één dag verblijd met een welkomswoord door de Zuid-Hollandse VVD-gedeputeerde Lenie Dwarshuis, de laatste keer in combinatie met haar Brabantse VVD-collega Onno Hoes. Dat gaat mijn pijngrens te boven.

Meer lezen?
zie dossier Nationaal Waterplan/Deltacommissie

1 reactie »

  1. Het mag best een beetje pijn doen toch?
    Wij wennen er al aan.

    Reactie door Bart — maart 24, 2009 @ 5:46 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl