Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

zaterdag 7 februari 2009, 7.32 uur – paulus
Categorie: wonen

He He: Hypotheekaftrek “ter discussie”

We hebben er ruim 700 dagen na het regeerakkoord op moeten wachten, maar nu is het zo ver. Bij het bekij-ken van de opties om de financiële crisis te bezweren, vormen de afspraken uit het coalitieakkoord -met inbegrip van de hypotheekaftrek- ‘geen barrière’. Dat zei minister van Financiën Wouter Bos gistermiddag na afloop van de ministerraad.

wouter-bos

Daar wil ik dinsdag bij het mondeling vragenuur direct het fijne van weten!

3 reacties »

 1. Schaf overdrachtsbelasting af
  Ook het afschaffen van de overdrachtsbelasting heeft grote voordelen: grotere arbeidsmobiliteit, betere doorstroming op de woningmarkt, vermoedelijk minder ’scheefwoners’ in de huursector, minder burenruzies, minder onvrede, minder files, minder verkeeersongelukken en minder benodigde wegen, minder vervoerskosten voor burgers, meer eigen woningbezit met vaak daarbij behorende socialer gedrag, enz.

  Compenseer de daarbij weggevallen overheidsinkomsten door verhoging van de inkomstenbelasting en het vaker opleggen van extreem hoge inkomensafhankelijke boetes voor misdrijven. Die boetes kunnen bij elke volgende veroordeling verder verdubbelen.

  Reactie door Jaap Veldkamp — februari 8, 2009 @ 12:41 am

 2. Goede maatergelen Jaap, maar een ding vergeten maimale woonlasten die nooit boven een bepaald percentage mag komen Huur gas licht belastigen enz. het rijst de pan uit. Een tweede is iets heel anders bedrijven fusieren wat af, met alle gevolgen voor werknemers en bedrijven trteiteren werknemers je woont in het oosten werk bij bijv. Essent je werkplek wordt N.holland, het gebeurd.

  Reactie door Harry Sangers — februari 8, 2009 @ 3:39 pm

 3. @2 Harry Sangers.

  “Een tweede is iets heel anders bedrijven fusieren wat af, met alle gevolgen voor werknemers en bedrijven trteiteren werknemers je woont in het oosten werk bij bijv. Essent je werkplek wordt N.holland, het gebeurd.”

  Ja het gebeurd en al heel lang. In 1987 kwam door splitsing en fusie de NV. Elektriciteits Produktiebedrijf Noord-Oost Nederland, tot stand ( Onder druk van de Haagse politiek)( EPON, Nu Electrabel Nederland : GDF Suez).

  Eén van de leid thema’s die wij als OR steeds weer voor onze kiezen kregen was: Mobiliteit, Mobiliteit en Mobiliteit.
  Men gin daarin zo ver dat men werknemers, of ze dat nu wilden of niet gingen detacheren in Zeeland. Mensen uit Groningen werden in caravans gehuisvest in Nijmegen bij revisies en andersom. Overigens leken de Gelderlanders hier aan gewend te zijn, ze hadden al een bedrijfsonderdeel OA & S. Bij de bouw van de Flevocentrale, toen nog PGEM, werden werknemers in keten in een speciaal kamp gehuisvest en mijn toenmalige secretaris, dus na 1987, vertelde me, met veel wrok, dat werknemers alleen op de hun toegewezen dagen na werktijd werd toegestaan om naar huis te gaan, op andere dagen werd dat met veel tegenwerking ook toegestaan, maar dan waren de reiskosten voor die werknemer zelf. Kortom bij de PGEM hadden ze kennelijk een deel van het personeel al gewend aan dit soort ongein.

  Er is echter ook een groot bezwaar dat niet direct in de beleving van de medewerkers ligt, en dat is het milieu bezwaar. Dat pendelen levert een onevenredige milieu belasting op en ook een deel van de verkeerscongestie in het westen. Het streven zou moeten zijn, werknemers wonen zo dicht mogelijk bij hun werk, maar het lijkt wel dat men niet eens meer weet dat dat een deel van de problemen die op ons af komen kan verzachten.

  Roelf

  Reactie door R van Bergen — februari 8, 2009 @ 8:46 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl