Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

maandag 19 januari 2009, 14.27 uur – paulus
Categorie: energie & klimaat, op pad

Turbostart actie “Ze zijn nuts!”

Ik ben net terug uit Den Bosch, waar om vijf vóór twaalf onze actie voor het behoud van de publieke energiebedrijven van start ging voor de ingang van het Essent-kantoor. Ondanks hoosbuien en stormachtige wind waren er 125 SP-ers het hele land, die direct na de plaatsing van het bord “Publiek bezit” door Agnes Kant de binnenstad van Den Bosch introkken om de Brabanders te mobileren tegen het bezopen verkoopplan.


Ik kwam SP-ers uit alle Essent-provincies tegen, tot Groningen en Drente toe. Maar ook mensen uit Gelderland, die staan te popelen om de actie verbreden tot NUON. Want ook daar dreigen kortzichtige bestuurders het belang van hun inwoners te verkwanselen voor korte termijn gewin.

We gaan de komende drie maanden de CDA-, PvdA- en VVD-bobo’s aan het verstand peuteren dat ze een gróót probleem krijgen met hun achterban als ze niet snel uit een ander vaatje gaan tappen.

O ja, voor ik het vergeet: ga nu naar de site Ze Zijn Nuts! om de petitie te tekenen!

Meer lezen?
Zie Dossier privatisering energiebedrijven

2 reacties »

 1. Mooi Paulus. Dank voor de blijvende inzet van de SP. Kunnen ze in Den Haag nog veel van leren van zoveel bereidheid om tenminste tegenvuur te laten zien.

  Houdt hierbij ook even in de gaten dat stadswarmte klanten van de grote holdings geen enkele keuze hebben en straks onverkozen mogelijk bij een bruinkool megastoker of flinke kerncentrales in de portefeuille hebbend superconcern terecht komen (vergeet niet dat Vattenfall ook bruinkool weg laat graven in Noord Duitsland…).

  Ik vind dat de SP mag bedingen, dat als het alsnog fout dreigt te gaan (ik zie gezien de historie in NL niet anders dat gewoon het onvermijdelijk gaat gebeuren als er geen opstand komt), dat minimaal die warmte leveringsbedrijven, losgesneden zullen gaan worden uit die holdings voordat ze verkocht gaan worden.

  De rest van de klanten die voor elektra en/of gas kunnen KIEZEN, kunnen wat mij betreft nu reeds beginnen weg te vluchten naar de kruimel leveranciers die er nog over “mogen” blijven van de grote holdings met megaplannen…

  Een stadswarmteklant met full-load vastrecht aan zijn hoofd die de bui bij NUON al ziet hangen…

  Reactie door peter segaar — januari 19, 2009 @ 3:39 pm

 2. [...] 19 januari 2009 Turbostart actie Ze zijn nuts! [...]

  Pingback door Weblog Paulus Jansen » dossier privatisering energiebedrijven — februari 15, 2010 @ 11:03 am

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl