Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

woensdag 14 januari 2009, 12.53 uur – paulus
Categorie: Kamervragen, energie & klimaat

Afsluiten energie: Van der Hoeven komt -een beetje- in actie

Gisteren heb ik minister Van der Hoeven aan de tand gevoeld over de naleving van de wettelijke bescherming van kleinverbruikers tegen de afsluiting van elektriciteit en gas in de winter. De afgelopen week bleek opnieuw dat energiebedrijven zich weinig gelegen laten liggen aan de wet.


Energiebedrijven zetten gezinnen met kinderen keihard in de kou

Lees hier het verslag van mijn mondelinge vragen: ez-20090113-mv-afsluiten-energie

De SP knokt al lang voor een sociaal afsluitbeleid. In 2006 werd -mede op ons initiatief- een sociale afsluitregeling in de Gaswet en Elektriciteitswet opgenomen. Recent is dat bij de behandeling van de Warmtewet op ons voorstel ook gebeurd. In maart 2007 beloofde minister Van der Hoeven al beterschap bij de bescherming van huishoudens tegen onterechte afsluiting. Daar is in de praktijk nog bar weinig van terecht gekomen.

2 reacties »

 1. ook wij zijn vandaag afgesloten van electra en gas door eneco zijn er nog mogelijkheden om beklag te doen omtrent het afsluiten in de winter?

  verder is dus ook het gas afgesloten ,maar dat nemen wij niet eens af bij eneco maar bij een andere partij

  Reactie door hezik — februari 17, 2009 @ 6:44 pm

 2. Door Eneco wordt afgesloten in de winter ZONDER voorafgaande waarschuwing, ik weet zelf een gezin dat afgelopen februari in de vrieskou afgesloten werd van gas en licht, ze hebben zich onder dekens warm gehouden, toen de rekening betaald was en gefaxt mochten ze nog eens 4 dagen wachten op heraansluiting.Als Eneco durft te beweren dat ze zich aan de wet houden dan LIEGEN ze…daar moet den haag eens van doordrongen worden!!!

  Door Eneco wordt een rekening die 2 jaar geleden is betaald, nogmaals als een spooknota toegestuurd…gevolg…boete op boete,niks te regelen (onder protest, want geschil is ingestuurd)en in 10 dagen tijd een bedrag wat normaal nog 1 voorschotbedrag was,verhogen ze naar ruim 2000 euro!!!
  Gevolg…afgesloten van gas en licht ZONDER waarschuwing!Wilt u weten wat Eneco mensen aan doet??Kijk op radar (kan dat zomaar)of de consumentenbond in de energie forums…Energie maffia!!
  Eneco houd zich helemaal niet aan de WET, Eneco doet wat ze wil!

  Reactie door C. Dijkstra — mei 15, 2009 @ 6:22 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl