Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

vrijdag 10 oktober 2008, 9.54 uur – paulus
Categorie: energie & klimaat

Energiebedrijven: niet verkopen

Da’s geen nieuw standpunt. Maar ik blijf het roepen zolang domme CDA-, PvdA- en VVD-geduputeerden hun aandelen Essent, NUON of Eneco willen cashen, ten koste van het belang van de klanten en een duurzame energievoorziening op langere termijn.
Afgelopen woensdag spraken we met minister Van der Hoeven over het advies van de commissie Kist over het publiek aandeelhouderschap bij de energiebedrijven. Een kort verslag.


Mei Li Vos: tegen verkoop; maar wat doen de PvdA gedeputeerden en wethouders?

Een niet ingewijde bezoeker van het debat zou denken dat de kans op de verkoop van genoemde bedrijven 0,0 is. Behalve SP putten immers ook CDA-woordvoerder Jos Hessels en PvdA-woordvoerster Mei Li Vos zich uit in steunbetuigingen aan de continuering van het publieke eigendom van deze bedrijven. Maar helaas: Essent, NUON en Eneco zijn eigendom van provincies en gemeenten. Het zou dus goed zijn als Hessels en Vos het land intrekken om hun lokale bestuurders op hun maatschappelijk verantwoordelijkheid te wijzen.

1 reactie »

  1. Vos, is dat niet die dame die de “Koppelbazen” (Nu netjes uitzendbureaus genoemd maar in handelen nog steeds zo zijn als in de jaren 70) ideaal vindt en er zelfs een vakbond voor heeft opgericht?

    Roelf

    Reactie door R van Bergen — oktober 10, 2008 @ 2:11 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl