Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

woensdag 17 september 2008, 14.51 uur – paulus
Categorie: Algemeen, Kamervragen, wonen

Fraude met toewijzing huurwoningen

Vandaag openden de GPD-bladen met het bericht dat er mogelijk op grootschalig niveau wordt gefraudeerd met de toewijzing van huurwoningen. Prille woningzoekenden betalen een paar honderd euro aan een medewerker van een woningcorporatie en staan plotseling bovenaan de wachtlijst op een huurwoning. Wat mij betreft een schandalig misbruik van de woningnood in Nederland.

Daarom heb ik hierover schriftelijke Kamervragen gesteld aan minister Vogelaar. Wat mij betreft moet het toezicht op de toewijzing van huurwoningen flink worden aangescherpt, bijvoorbeeld door een steekproefsgewijze controle op het woningtoewijzingssysteem. Minister Vogelaar kan dit meteen opnemen in het wetsvoorstel over de wijziging van de Huisvestingswet, die zij op dit moment voorbereidt.

vh-20090817-sv-fraude-bij-woningtoewijzing

2 reacties »

  1. En ik maar reageren en reageren…. zo moet het dus: omkopen. Uhm…. ik heb alleen geen paar duizend euro en weet niet wie ik moet benaderen…. BAH, wat een mentaliteit.

    Reactie door Lydia — september 17, 2008 @ 6:08 pm

  2. Zojuist bij RTV-NH gelezen, dat het gemiddeld aantal reacties op een aageboden huurwoning in Amsterdam in 2007 is gestegen tot 120.
    De druk op de woningmarkt blijft hoog, wat in ieder geval woningzoekende niet, maar bouwers, speculanten en corporaties wel wind eieren legt.

    Reactie door Ruud van der Kroft — september 22, 2008 @ 12:26 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl