Reacties op: Kraken aanpakken door woningnood op te lossen http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2008/08/27/kraken-aanpakken-door-woningnood-op-te-lossen/ Paulus Jansen Tue, 07 Nov 2017 18:59:38 +0000 http://wordpress.org/?v=2.9.2 hourly 1 Door: Maayke http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2008/08/27/kraken-aanpakken-door-woningnood-op-te-lossen/comment-page-1/#comment-1122 Maayke Mon, 01 Sep 2008 09:18:00 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=1445#comment-1122 Wat ik zo raar vind, is, dat de krakers gestraft worden, wat de gemeente zelf veroorzaakt heeft.Leegstand wordt door de gemeente veroorzaakt en er is een woning- tekort. Wat is dat dan voor onzin om de krakers te straffen, als zij leegstaande huizen kraken. Dan zou de gemeente aangepakt moeten worden. De gemeente moet er gewoon voor zorgen, dat leegstaande huizen bewoond worden. je kunt de krakers daar toch niet op aan spreken. dan moet de gemeente daar op aangesproken worden en niet de krakers Wat ik zo raar vind, is, dat de krakers gestraft worden, wat de gemeente zelf veroorzaakt heeft.Leegstand wordt door de gemeente veroorzaakt en er is een woning- tekort. Wat is dat dan voor onzin om de krakers te straffen, als zij leegstaande huizen kraken. Dan zou de gemeente aangepakt moeten worden. De gemeente moet er gewoon voor zorgen, dat leegstaande huizen bewoond worden. je kunt de krakers daar toch niet op aan spreken. dan moet de gemeente daar op aangesproken worden en niet de krakers

]]>
Door: Marc Voorhoeve http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2008/08/27/kraken-aanpakken-door-woningnood-op-te-lossen/comment-page-1/#comment-1121 Marc Voorhoeve Mon, 01 Sep 2008 08:32:15 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=1445#comment-1121 Hoi Paulus, Ik ben het niet helemaal eens dat mensen niet gratis mogen wonen of werkruimte mogen creeren, sommige mensen weigeren principieel een uitkering en mee te doen aan de ratrace van deze samenleving en rommelen dan wat voor zichzelf [en daarmee bedoel ik gèèn wietplantages of andere overlast], DE ZGN. 'AUTONOMEN', soms wonen ze ook in caravans, zelfgebouwde campers,of 'vrijstaten' enz. Ik kan me dat goed voorstellen. Verder is het inderdaad belachelijk ,DAT LEEGSTAND AFGETROKKEN MAG WORDEN VAN DE BELASTING! Ook is het zo dat veel [nieuwe] bedrijfsruimte leegstaan omdat ook daar leegstand volledig aftrekbaar is van de belasting. Startende ondernemers/kunstenaars zijn soms dringend op ziek naar kleine bedrijfsunits, maar als je dan vraagt om een substantieel lagere huur, moet men letterlijk hard lachen aan de telefoon omdat ze aan leegstand veel meer verdienen, dan aan jou 50% korting te geven, terwijl vaak de helft leegstaat in bedrijfsverzamelgebouwen !! HARD AANPAKKEN, BOETES EN ONTEIGENEN ZONDER GELD TE GEVEN BEHALVE DE LAAGSTE GRONDPRIJS GRAAG !!! MARC VOORHOEVE Hoi Paulus,
Ik ben het niet helemaal eens dat mensen niet gratis mogen wonen of werkruimte mogen creeren, sommige mensen weigeren principieel een uitkering en mee te doen aan de ratrace van deze samenleving en rommelen dan wat voor zichzelf [en daarmee bedoel ik gèèn wietplantages of andere overlast], DE ZGN. ‘AUTONOMEN’, soms wonen ze ook in caravans, zelfgebouwde campers,of ‘vrijstaten’ enz.
Ik kan me dat goed voorstellen.
Verder is het inderdaad belachelijk ,DAT LEEGSTAND AFGETROKKEN MAG WORDEN VAN DE BELASTING!
Ook is het zo dat veel [nieuwe] bedrijfsruimte leegstaan omdat ook daar leegstand volledig aftrekbaar is van de belasting.
Startende ondernemers/kunstenaars zijn soms dringend op ziek naar kleine bedrijfsunits, maar als je dan vraagt om een substantieel lagere huur, moet men letterlijk hard lachen aan de telefoon omdat ze aan leegstand veel meer verdienen, dan aan jou 50% korting te geven, terwijl vaak de helft leegstaat in bedrijfsverzamelgebouwen !!
HARD AANPAKKEN, BOETES EN ONTEIGENEN ZONDER GELD TE GEVEN BEHALVE DE LAAGSTE GRONDPRIJS GRAAG !!!

MARC VOORHOEVE

]]>
Door: Mart http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2008/08/27/kraken-aanpakken-door-woningnood-op-te-lossen/comment-page-1/#comment-1117 Mart Fri, 29 Aug 2008 19:39:50 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=1445#comment-1117 Hoi Paulus, met de strekking kan ik me in grote lijnen vinden, maar bep. uitspraken zijn toch écht ongelooflijk; enkele citaten en commentaar daarop: ---"Er wordt ook gekraakt door mensen die voor zichzelf willen voorzien in gratis woon- of werkruimte."--- Gratis?? Of course, er zijn er ook tussen die het om de min of meer geringe kosten gaat; een andere vorm van "scheefwonen" zeg maar... maar dan nog gaat het enkel om géén huur; de rest is zelfredzaamheid; voor eigen kosten dus, ook voor o.a afgestudeerden, starters, enz. voor reparaties, aansluitingen, onderhoud, enz. Maar u vergeet ondertussen zomaar even de vele maatschappelijk/sociale, culturele en artistieke initiatieven die mogelijk zijn vanwege kraken; de terechte vraag om goede betaalbare, inspirerende werkplekken, broedplaatsen c.q vrije ruimten in Nederland waar o.a. kunst en cultuur haar voedingsgbodem vind! Daar ging niet lang geleden toch die hele broedplaatsendiscussie c.q -beleid over? --- "Te vaak gaat dat gepaard met geweld, overlast of andere vormen van asociaal gedrag." --- Het "vaak" is door de media zwáár overtrokken, maar goed, zo gaat dat i/d stroom v/d criminalisering van kraken. Hoe ook, bestaande wetten kunnen gewoon gehandhaafd worden om dit aan te pakken. Er is verder ook geen reden om onderscheid aan te brengen; elke vorm van strafbare feiten door wie ook kan met bestaande wetgeving aangepakt worden, of je nu gekraakt, gehuurd of gekocht woont... --- "De SP is tegen deze vorm van voorkruipen en tegen asociaal gedrag, we vinden het prima dat daar wat tegen ondernomen wordt." --- Whaaaat??? Voorkruipen???? Op wat?!! Op woningen die (vaak al sinds vele járen leegstaan en dus) onttrokken zijn aan het woningenbestand?? ...die er dus aan toegevoegd worden, soms met contracten van de eigenaar? Op panden die anders zouden verkrotten en door de krakers zélf leef-/bewoonbaar zijn gemaakt??? Op panden die jaren links(of moet ik zeggen: rechts?) worden gelaten door bijv. projectontwikkelaars die puur voor de grond gaan?? Paulus en/of SP, wordt -i.i.g op deze punten- gauw wakker! Overigens dus volkomen eens dat men zich moet richten op de leegstand en woningnood en díe moet aanpakken! I.p.v het on-Christelijke criminaliseren van krakers. Hoi Paulus,

met de strekking kan ik me in grote lijnen vinden, maar bep. uitspraken zijn toch écht ongelooflijk; enkele citaten en commentaar daarop:

—”Er wordt ook gekraakt door mensen die voor zichzelf willen voorzien in gratis woon- of werkruimte.”—

Gratis?? Of course, er zijn er ook tussen die het om de min of meer geringe kosten gaat; een andere vorm van “scheefwonen” zeg maar… maar dan nog gaat het enkel om géén huur; de rest is zelfredzaamheid; voor eigen kosten dus, ook voor o.a afgestudeerden, starters, enz. voor reparaties, aansluitingen, onderhoud, enz.

Maar u vergeet ondertussen zomaar even de vele maatschappelijk/sociale, culturele en artistieke initiatieven die mogelijk zijn vanwege kraken; de terechte vraag om goede betaalbare, inspirerende werkplekken, broedplaatsen c.q vrije ruimten in Nederland waar o.a. kunst en cultuur haar voedingsgbodem vind! Daar ging niet lang geleden toch die hele broedplaatsendiscussie c.q -beleid over?

— “Te vaak gaat dat gepaard met geweld, overlast of andere vormen van asociaal gedrag.” —

Het “vaak” is door de media zwáár overtrokken, maar goed, zo gaat dat i/d stroom v/d criminalisering van kraken. Hoe ook, bestaande wetten kunnen gewoon gehandhaafd worden om dit aan te pakken. Er is verder ook geen reden om onderscheid aan te brengen; elke vorm van strafbare feiten door wie ook kan met bestaande wetgeving aangepakt worden, of je nu gekraakt, gehuurd of gekocht woont…

— “De SP is tegen deze vorm van voorkruipen en tegen asociaal gedrag, we vinden het prima
dat daar wat tegen ondernomen wordt.” —

Whaaaat??? Voorkruipen???? Op wat?!! Op woningen die (vaak al sinds vele járen leegstaan en dus) onttrokken zijn aan het woningenbestand?? …die er dus aan toegevoegd worden, soms met contracten van de eigenaar? Op panden die anders zouden verkrotten en door de krakers zélf leef-/bewoonbaar zijn gemaakt??? Op panden die jaren links(of moet ik zeggen: rechts?) worden gelaten door bijv. projectontwikkelaars die puur voor de grond gaan?? Paulus en/of SP, wordt -i.i.g op deze punten- gauw wakker!

Overigens dus volkomen eens dat men zich moet richten op de leegstand en woningnood en díe moet aanpakken! I.p.v het on-Christelijke criminaliseren van krakers.

]]>
Door: Heleen http://paulusjansen.sp.nl/weblog/2008/08/27/kraken-aanpakken-door-woningnood-op-te-lossen/comment-page-1/#comment-1116 Heleen Fri, 29 Aug 2008 16:44:57 +0000 http://paulusjansen.sp.nl/weblog/?p=1445#comment-1116 Volgens Paulus Jansen is bouwen bouwen bouwen de oplossing voor de woningnood. Ik betwijfel of er wel zoveel feitelijke woningnood is.Ik ken iemand die had zich op een wachtlijst laten plaatsen als woningzoekende. Hij dacht dat hij zeker 2 jaar zou moeten wachten. Hij was na een half jaar al aan de buurt. Hij zit nog op school en woonde tot voor kort bij zijn ouders.Ik ken meisjes waarvan de ouders een groot huis hebben. Ze wonen echter op een ander andres in hetzelfde dorp, omdat ze dan meer studiefinanciering krijgen. Ik ken diverse mensen die feitelijk partners zijn maar allebei hun sociale huurwoning aanhouden hoewel 1 woning feitelijk nauwlijks gebruikt wordt. Maar anders hebben ze verlies van inkomen. Die woningen zouden beschikbaar komen als inkomen niet gebonden zou zijn aan hoe je woont! Volgens Paulus Jansen is bouwen bouwen bouwen de oplossing voor de woningnood. Ik betwijfel of er wel zoveel feitelijke woningnood is.Ik ken iemand die had zich op een wachtlijst laten plaatsen als woningzoekende. Hij dacht dat hij zeker 2 jaar zou moeten wachten. Hij was na een half jaar al aan de buurt. Hij zit nog op school en woonde tot voor kort bij zijn ouders.Ik ken meisjes waarvan de ouders een groot huis hebben. Ze wonen echter op een ander andres in hetzelfde dorp, omdat ze dan meer studiefinanciering krijgen. Ik ken diverse mensen die feitelijk partners zijn maar allebei hun sociale huurwoning aanhouden hoewel 1 woning feitelijk nauwlijks gebruikt wordt. Maar anders hebben ze verlies van inkomen. Die woningen zouden beschikbaar komen als inkomen niet gebonden zou zijn aan hoe je woont!

]]>