Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

woensdag 9 juli 2008, 16.10 uur – paulus
Categorie: Kamervragen, wonen

Vogelaar moet stop op slopen eisen

Vandaag presenteerde het NICIS-instituut een onderzoek met de titel “Na de sloop“. De conclusies zullen SP-ers bekend in de oren klinken. Zo leidt sloop onder andere tot verplaatsing van problemen en tot langere wachtlijsten voor woningzoekenden doordat mensen uit sloopwoningen voorrang krijgen.

SP Leiden

Het NICIS-instituut trekt hieruit de conclusie dat Vogelaar met haar 40-wijkenaanpak de problemen verplaatst, maar niet oplost. Dit is een terechte conclusie. Immers, de sloop- en herstructureringsfetisjisten bij gemeenten en corporaties roeren zich ook in deze 40 PR-wijken. Tot 2011 worden er bijna 25.000 woningen in de 40 wijken gesloopt. Dit is 10% van het totale corporatiebezit in die wijken.

Ik vind daarom dat minister Vogelaar gemeenten moet vragen alle sloopplannen stop te zetten waarvoor niet onomstotelijk is aangetoond dat ze geen waterbedeffect en oplopende wachttijden veroorzaken.

Daarom heb ik vandaag schriftelijke vragen gesteld aan de minister.

Schriftelijke vragen “Na de sloop”

1 reactie »

  1. Was hier dan niet ruim voortijdig voor gewaarschuwd? Of sloeg men ook die waarschuwing in de wind? Dat kon iedereen toch van te voren al weten? Problemen die niet opgelost worden, verplaats je en dan steken ze opnieuw de kop op. Logisch, toch? Ik ben bang dat Vogelaar niets zal doen. De gemeenten ook niet en de corporaties evenmin. :(

    Reactie door Lydia — juli 9, 2008 @ 6:32 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl