Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

donderdag 26 juni 2008, 15.07 uur – paulus
Categorie: Kamervragen, wonen

Ook minister vindt huurstijging Hilwiscomplex onwenselijk

Ook minister Vogelaar vindt de exorbitante huurverhoging van 131% in het Hilwiscomplex in Amsterdam onwenselijk. “Ook huurders met een geliberaliseerde huurovereenkomst moeten immers een bepaalde mate van voorspelbaarheid van de huurprijsontwikkeling kunnen verwachten.” zegt zij in antwoord op schriftelijke vragen van mij en collega Remi Poppe. Helaas is zij verder niet van plan om in te grijpen, bijvoorbeeld door ook een bepaalde vorm van regulering in het huursegement tussen de 600 en 900 euro in te voeren.

Hilwiscomplex
Het Hilwiscomplex in Amsterdam

Voor de bewoners van het Hilwiscomplex rest dus op dit moment weinig anders dat de rechter met een bezoekje te vereren. Een schrale troost is dat de minister aangeeft dat de rechter ook toetst op redelijkheid en billijkheid: “Maar de redelijkheid en billijkheid kunnen een exorbitante huurverhoging matigen. Het is de vraag of de rechter een huurverhoging van meer dan 100% redelijk zal vinden.”

Lees hier de antwoorden:
Antwoorden schriftelijke vragen Hilwiscomplex

Reageren? »

Reageren?

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl