Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

woensdag 7 mei 2008, 11.39 uur – paulus
Categorie: Kamervragen, wonen

Rijk: groot in vastgoed op Noordeinde

De rijksoverheid is al twintig jaar eigenaar van twee winkelpanden grenzend aan de voormalige woning Noordeinde 66 van prins Willem Alexander, die hij onlangs met vette winst verkocht aan de Rijksgebouwendienst. “Veiligheidsoverwegingen hebben een rol gespeeld bij de aankoop”, zegt minister Vogelaar in antwoord op mijn vragen.

Noordeinde64
kent u nog een bevriende galeriehouder die op zoek is naar winkelruimte? De RGD heeft op het Haagse Noordeinde een ruim aanbod (links de panden 64/64a en 64c, daarnaast de voormalige woning van Willem Alexander, daarnaast het paleis.

De panden Noordeinde 64c en Noordeinde 64/64a hebben een winkel- en kantoorbestemming. Ze hebben geen enkele publieke functie, worden verhuurd aan ondernemers die gescreend zijn. De RGD als concurrentie van Corio dus. Merkwaardig genoeg houdt de liberale Europese mededingingswaakhond Neelie Kroes zich op dit dossier muisstil.

De RGD is behalve het net aangekochte nummer 66 van de Prins van Oranje ook nog eigenaar van Noordeinde 70 en 72. Die zijn in gebruik voor de beveiliging van het paleis Noordeinde.

Noordeinde 70-72
Noordeinde 70 en 72

lees hier de volledige antwoorden op mijn aanvullende schriftelijke vragen: VH20080507 ANTW Noordeinde-2

Reageren? »

Reageren?

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl