Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

vrijdag 25 januari 2008, 8.09 uur – paulus
Categorie: Integratie

Vogelaar: we hebben u keihard nodig!

De ontslagen NT2-docenten (taalonderwijs inburgering) zullen gisteren met een mengsel van verbazing en woede naar de uitzending van NOVA over de inburgering gekeken hebben. Minister Vogelaar, die al maanden op de hoogte is van de inburgerchaos, verklaarde dat zij hoopt dat ze zo kort mogelijk met wachtgeld thuis hoeven te zitten. Maar als ze haar werk gedaan had hádden de docenten helemaal niet thuis gezeten!

Vogelaar
Minister Vogelaar slaapt rustig door.

Ik heb inmiddels mondelinge vragen aangemeld voor de vergadering van a.s. dinsdag. Toen ik in november jl. een motie indiende om de ontslagen te voorkomen was de reactie van de minister dat ze op korte termijn met ROC’s ging praten om de financiële problemen op te lossen, zodat de ontslagen niet nodig zouden zijn. Ik heb de motie op voorstel van PvdA en CDA zelfs nog een tijd aangehouden (=niet in stemming gebracht) om de minister extra tijd te geven haar belofte waar te maken. Uiteindelijk was er een maand later nog niets gebeurd, waarna de motie door PvdA en CDA werd …. verworpen.

Het is dan ook cynisch dat minister Vogelaar de schuld voor de ontslagen op het bordje van haar voorganger Verdonk schuift. In oktober 2007 kon ze daar nog mee wegkomen, maar nu niet meer.

3 reacties »

 1. 28-01-2008 Purmerend

  Aan de heer Paulus Jansen.

  Ik vindt dat ieder een gratis naar de inburgering moet kunnen gaan om te leren
  Deze wet is op gelegt door ons ze regering,dan moet ook de kosten daar voor betaald worden ,door onse regering en niet de kosten neer legen bij de burgers,of is het om mensen niet toe te laten in nederland.

  afz ruud
  lid S.P.

  Reactie door ruud — januari 28, 2008 @ 2:24 pm

 2. Goed zo Paulus,

  De integratiewet is een zooitje die van geen enkele kant klopt. Mijn partner komt ook uit het buitenland en wil zo snel mogelijk integreren. Voordat zij kan deelnemen aan de cursus voor de integratie bij een ROC moet zij eerst wachten op haar verblijfsvergunning. Maar de wachttijd bij de IND voor deze verblijfsvergunning duurt zes maanden. Terwijl iedereen roept dat je zo snel mogelijk moet integreren en aan het werk moet. Wel mijn partner wil graag integreren en heel graag werken maar dat mag niet omdat de IND er zes maanden over mag doen….. Wanneer maakt Vogelaar hier werk van?

  Groet, Peter Romijn

  Reactie door Peter Romijn — januari 28, 2008 @ 5:07 pm

 3. Buy phentermine….

  Buy phentermine online….

  Trackback door Buy phentermine online. — maart 16, 2010 @ 2:52 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl