Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

zondag 28 oktober 2007, 10.22 uur – paulus
Categorie: wonen

AFM: Hypotheekbemiddelaars kijken vooral naar hun eigen belang

Volgens minister Bos valt het met de risico’s op de Nederlandse hypotheekmarkt nogal mee, zie zijn reactie eerder deze week op mijn vragen over subprime hypotheken. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) denkt daar toch iets genuanceerder over.

molensteen
Het populairste product bij de bemiddelaars: de molensteenhypotheek

De AFM komt donderdag a.s. met zijn rapport “Kwaliteit advies en transparantie bij hypotheken”. De Telegraaf had er gisteren al een voorpublicatie over. Enkele conclusies: de meeste hypotheek-bemiddelaars waarschuwen hun klanten niet voor te hoge lasten van een hypotheek. Ook adviseren ze hun klanten onnodige of te dure verzekeringen bij hun hypotheek.

Vraag 1: zou dat misschien iets met het provisiesysteem te maken hebben?
Vraag 2: waarom doet Bos (nog) niets?

2 reacties »

  1. Het gaat tegenwoordig niet meer om de klant te helpen en om wat te verdienen. Het gaat tegenwoordig om veel geld verdienen (winst) en via provisie worden hypotheem-bemiddelaars gestimmuleerd om de klant meer te verkopen dan hij echt nodig heeft.

    Reactie door Evert Tigchelaar jr — oktober 28, 2007 @ 11:08 am

  2. Soms krijg je zelfs het idee dat het de bedoeling is van deze (en een aantal voorgaande) regering(en) is om iedereen alles maar te laten lenen. Iedereen bij Leen van Frisia. De DSB-bank doet goede zaken met deze overheid. En straks nog beter als alle studenten ook alles moeten lenen. Het is toch meer dan logisch dat wouter bos alles wegwuift als “het valt wel mee”. Het begint zo onderhand normaal gedrag te worden van de reeds zittende partijen!

    Reactie door Aad — oktober 29, 2007 @ 8:43 am

RSS-feed voor reacties op dit bericht.

Geef een reactie

www.sp.nl