Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

donderdag 27 september 2007, 8.32 uur – paulus
Categorie: wonen

Kabinetsplannen tijdbom onder woningcorporaties

tijdbomDe 4×750 miljoen corporatiebijdragen die in het regeerakkoord waren vastgelegd waren niet bestemd om geinvesteerd te worden in de wijkactieplannen voor de aandachtswijken. Dat onthulde minister Vogelaar gisteravond tijdens het algemeen overleg met de Tweede Kamer over het actieplan krachtwijken.

Volgens Volgelaar was het geld bestemd voor de algemene middelen en daaruit betaalt het kabinet al haar plannen voor inburgering, wijkagenten, microkredieten voor startende ondernemers en brede scholen.

Kortom: nu staat vast dat uitsluitend de huurders opdraaien voor een bedrag van drie miljard euro dat wordt ingezet voor voorzieningen en activiteiten waar iedereen, dus ook eigen woningbezitters en particuliere huurders van profiteren. Ik zou dat willen samenvatten als: omgekeerde solidariteit.

Tijdens de commissievergadering stonden verder het onderhandelaarsakkoord Aedes-Rijk en de invoering van de Vennootschapsbelasting voor woningcorporaties op de agenda. Die was daarmee totaal overbelast. Op mijn voorstel wordt het debat nu volgende week voortgezet. Dit onderwerp is te belangrijk om af te doen in een avondvergadering.

Lees hier onze inbreng bij het debat:

AO-actieplan

Meer lezen?
Zie dossier venootschapsbelasting woningcorporaties

8 reacties »

 1. Wel allemachtig! Zo draaien de minima op voor de zwaarste lasten in dit land! Dat noem ik verneukt worden! :(

  Reactie door Lydia — september 27, 2007 @ 2:18 pm

 2. Ja, de lasten enkel bij de huurders neerleggen is zeker verkeerd. Iedereen moet na draagkracht meebetalen, dus de top inkomens het meest.

  Paulus Jansen, goed dat je het meld. Een goede vraag aan de minister lijkt me waneer is dit besloten, dat het geld niet bedoeld is voor het opknappen van de wijken. En waarom ze die veel te dure toer heeft gemaakt.

  Veel succes met het vervolg debat volgende week. Ik bezoek je weblog de laaste tijd af en toe met plezier. Goed om op deze manier een blik te krijgen in de keuken van Den Haag.
  Een keuken met 25 goede koks ;)

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — september 27, 2007 @ 7:43 pm

 3. jaja huren gaan weer omhoog en wie zal datbetalen??? mensen met klein inkomen gaan weer het gelag betalen voor dehoge inkomens harry potter en bende hebben alweer een voorschot genomenvan 10%

  Reactie door arjan stolk — september 28, 2007 @ 1:14 pm

 4. Hoe je het ook wendt of keert, steeds weer blijkt hoe de argeloze burger in dit land gemanipuleerd wordt….
  nu weer het corporatiegeld dat notabene niet eens geoormerkt geld bleek om probleemwijken aan te pakken, nee, een doodgewone bijdrage van huurders aan de belastingpot bovenop de belasting die normaliter al geheven wordt, naast de subsidie die huurders al betalen aan huizenbezitters in het kader van de hypotheekrente-aftrek, zeker nog steeds niet besspreekbaar

  WANNEER WORDEN WE WAKKER, MENSEN???????????????!!!!!!!!!!! Je wordt er toch niet goed van, mag ik een teiltje? Ik voel me niet lekker…

  Reactie door hielko plantenga — september 28, 2007 @ 9:56 pm

 5. Het wordt steeds gekker in dit land, vliegtax voor het millieu die daar niet voor wordt gebruikt, geld van de woningbouw corporaties waarvan wordt gezegd dat dit is voor het opknappen van de wijken maar daar niet voor wordt gebruikt en dan nu ook nog weer vennootschapsbelasting. Ik voel me zo langzamerhand uitgeknepen worden als een citroen. Maar ook een citroen droogt op. Het lijkt wel leuk, geld halen bij de burger… maar die pot droogt snel op. En dan? Er moet wezenlijk iets veranderen. Wanneer stoppen mensen nu eens met suffen? Wanneer gaan we ons werkelijk realiseren dat het CDA en ook PvdA sprookjes vertellen. LETS GET REAL!!

  Reactie door andrea poppe — september 29, 2007 @ 6:44 am

 6. Ik ben bang, dat door de kabinetsplannen de huren nog verder zullen stijgen en dardoor kom ik met een financieel probleem te zitten. Dit komt omdat mijn salaris bevroren is. Ik ben al een tijd bezig met het regelen van een bijverdienste.

  Reactie door H. Kassenberg — september 29, 2007 @ 2:08 pm

 7. De knallen van de jachtgeweren van het koningshuis worden ook betaald door vrom,wat een fijn land.

  Reactie door nic. — september 29, 2007 @ 3:25 pm

 8. Hallo Lezers, Als men zie hoe het gaat met de woningmarkt in de USA dan holt Nederland er achteraan. Voorbeeld de Kop van Zuid te R’Dam. Dus vind ik dat de woningmarkt door de politiek goed in de gaten gehouden moeten worden om te zorgen voor blijvende betaalbare huurwoningen voor nu en in de toekomst. Want daar komt meer behoefte aan en moet betaalbaar blijven. enders meoten net als elders op de wereld bij elkaar in één huis wonen voor een betaalbaar onderdak. 50 jaar geleden was dat zo en het is nu nog niet anders. Dus blijvende aandacht voor de betaalbare sociale huurwoningen. Veel succes………….

  Reactie door Corrie v.d.Horst — februari 27, 2008 @ 7:49 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht.

Geef een reactie

www.sp.nl