Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

woensdag 26 september 2007, 10.15 uur – paulus
Categorie: wonen

Beter lezen Staf!

PvdA-kamerlid Staf Depla verweet mij gisteren bij het NIROV-debat voor de zoveelste keer dat de SP net als de PvdA de sociale volkshuisvesting wil uitkleden door middel van een heffing op de corporatievermogens. Dit zou staan in de doorrekening van de verkiezingsprogramma’s door het CPB.

De doorrekening van het CPB. Klik op de afbeelding om te vergroten.
De doorrekening van het CPB. Klik op de afbeelding om te vergroten.

De SP heeft inderdaad in haar verkiezingsprogramma opgenomen dat de vermogens van de rijke corporaties afgeroomd mogen worden. Als vorm dachten wij aan een solidariteitsfonds, zoals bijvoorbeeld het al bestaande Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting. Hierbij is duidelijk opgenomen dat de opbrengsten zouden moeten worden ingezet voor de bouw van nieuwe woningen. En dit is heel anders dan dit kabinet met steun van de PvdA wil doen. Het geld wat minister Bos ophaalt met de heffing van de vennootschapsbelasting, vloeit richting de algemene middelen en verdwijnt dus volledig uit de volkshuisvesting.

Kortom, Staf moet iets beter lezen. Op deze wijze de aandacht afleiden van de desastreuze gevolgen van deze plannen is ook niet echt fair.

2 reacties »

  1. Je vraagt je langzamerhand af wat de PvdA voor politieke drijfveren heeft. Belangenbehartiging van gewone mensen staat in ieder geval helemaal onderaan het lijstje. Als dat er al op staat…

    Reactie door Kees van Iwaarden — september 26, 2007 @ 3:07 pm

  2. Goed zo, wat een oen is het ook. Of is het allemaal spel?
    Dan is de inzet mij te hoog over de ruggen van de huurders heen. De belastingbetalers allemaal eigenlijk, Mary Mossel

    Reactie door Mary Mossel — september 26, 2007 @ 3:29 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht.

Geef een reactie

www.sp.nl