Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

vrijdag 18 mei 2007, 14.38 uur – paulus
Categorie: wonen

Woonzoekenden zonder internet gedupeerd

De samenwerkende woningcorporaties op Walcheren bieden woningzoekenden in hun regio sinds kort alleen nog internetbezitters in hun regio inzicht in het woningaanbod. Ook reageren op een woning kan alleen per internet.

SWW
De woning Beenhouwersingel 49 in Middelburg: alleen nog te huur voor woningzoekenden mét internetaansluiting.

Ik heb samen met Fonds Luijben hierover vragen gesteld aan minister Vogelaar. Deze regeling discrimineert de 15% woningzoekenden zonder internet, met name ouderen en minder-vermogenden.

Vragen van de leden Luijben en Jansen (SP) aan de minister van Wonen, Wijken en Integratie over de woonruimteverdeling op Walcheren.

1.
Heeft u kennis genomen van het artikel “Zonder internet gaat de deur dicht en het licht uit” ? (PZC, 17 mei 2007)

2.
Is het wat u betreft acceptabel dat de samenwerkende woningcorporaties op Walcheren (SWW) uitsluitend nog de mogelijkheid bieden om zich via internet in te schrijven als woningzoekende en te reageren op het woningaanbod in de regio, terwijl 15% van de woningzoekenden (vaak ouderen en/of minder draagkrachtigen) tot op heden gebruik maakte van de woonbon?

3.
Heeft u op grond van uw bevoegdheden als toezichthouder op woningcorporaties de mogelijkheid om een systeem van woonruimteverdeling voor te schrijven dat voor iedereen, ongeacht leeftijd en inkomen, voldoende transparant en toegankelijk is?
Zo ja, gaat u deze bevoegdheid gebruiken?

2 reacties »

  1. Dit is al veel langer aan de gang. Jaren geleden werd de woonkrant huis aan huis bezorgd, maar door of met internet had je een voorsprong. Nu is het in Utrecht ook lastig om zonder internet iets te doen, maar alleen via internet is absurt zo zet je heel veel mensen buitenspel

    Reactie door Harry Sangers — mei 21, 2007 @ 8:20 am

  2. dezelfde taktiek voerd wooninc .www.wooninc.nl

    Reactie door h.verbeek — mei 24, 2007 @ 7:42 am

RSS-feed voor reacties op dit bericht.

Geef een reactie

www.sp.nl