Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

donderdag 1 maart 2007, 8.23 uur – paulus
Categorie: op pad, wonen

Prehistorische geisers in Fatima, Tilburg

Kent u ze nog, die keukengeisers uit de jaren zestig, die ook gebruikt werden om te douchen? Voor woningcorporatie Breburg is er de afgelopen 50 jaar klaarblijkelijk weinig veranderd, want in de wijk Fatima in Tilburg trof ik deze prehistorische apparaten nog steeds in bedrijf.

geiser

Het gaat om zogenaamde open gastoestellen, die hun zuurstof onttrekken aan de ruimte waarin ze hangen. Dat zijn open keukens, die één geheel vormen met de woonkamer, samen zo’n 25 m2. Noch in de woonkamer, nochin de keuken is er een raam dat open kan, er zijn slechts twee ventilatiestrippen aanwezig.

Deze combinatie is ronduit gevaarlijk, omdat de zuurstof in het vertrek bij douchen snel verbruikt wordt en nauwelijks verse zuurstof wordt aangevoerd. Veel bewoners hebben dan ook al jarenlang klachten. De geisers zijn trouwens niet de enige steen des aanstoots: op vele plekken in de woning is er sprake van vochtdoorslag. Onder de bezielende aanvoering van Marion Schoenmakers voert een bewonerscomité inmiddels actie voor het wegwerken van het achterstallig onderhoud.

Ik heb onze gemeenteraadsfractie aangeraden om te eisen dat de gemeente Tilburg Breburg wonen aanschrijft op grond van de  Woningwet. Als ze de klachten dan niet snel verhelpen kan de gemeente dat voor hun rekening laten doen.

1 reactie »

  1. Let op: Wonen Breburg let erg op de centen. Met een beetje goede wil verhalen ze de vervangingskosten op de huurders (zoals bij ons gebeurde met de verwarmingsketels). Misschien moet de gemeente ook wat voorwaarden dienaangaande stellen, als ze Wonen Breburg al aanschrijven.

    Reactie door marijke wels — maart 6, 2007 @ 10:58 am

RSS-feed voor reacties op dit bericht.

Geef een reactie

www.sp.nl