Paulus Jansen

Weblog
Paulus Jansen

Wethouder wonen, ruimtelijke ordening, sport, dierenwelzijn en vastgoed in de gemeente Utrecht

donderdag 8 februari 2007, 23.52 uur – paulus
Categorie: energie & klimaat

Vraagbaak voor zonnestroom

Ik sprak vorige week Walther Lenting, die tot voor kort als wethouder van Leefbaar Utrecht door het leven ging, maar nu aan de slag is bij de duurzame energie groep Econcern als ontwikkelaar van windmolenprojecten. Hij zag er gelijk een stuk vrolijker uit en tipte me om eens de site PolderPV van Peter Segaar te bekijken.

PolderPV

Die site geeft een schat aan informatie over photo-voltaische (PV) ofwel zonnestroom. Interessant als je zelf zonnepanelen op je huis wil zetten. Maar hij besteedt ook veel aandacht aan de bureaucratie rond PV. En als klap op de vuurpijl vind je op zijn site ook nog de nodige info over het gerotzooi met stadsverwarmingstarieven door energiebedrijven die misbruik maken van hun monopolie. Een aanrader!

4 reacties »

 1. Geachte heer Jansen

  Tot mijn verbazing vond ik een link in mijn statistiek log (van Polder PV), backtrackend naar uw site. Hartstikke bedankt voor het zeer leuke verhaaltje over mijn site. Het is hard werken, dat wel. Een dagtaak (tot groot verdriet van mijn partner…).

  Overigens, het gaat er soms heftig aan toe bij Polder PV, maar daar moet men maar even door- of omheen lezen. De situatie op de energiemarkt is er dan ook naar, en er zit wel een tikkie frustratie in, als je weet hoe het bij de oosterburen gaat (ook niet alles koek en ei, maar duurzame energie scheurt daar door alle plafonds heen…). Soms maak ik er dan maar een stuk bijtende humor van, om het verdriet weg te tikken. Voorbeeldje:

  http://www.polderpv.nl/nieuws_DE9.htm#31dec2006_struisvogelpolitiek

  ;-)

  Een, overigens, zéér toegankelijke website voor zonnestroom, is al iets ouder, en die komt van mijn hooggeschatte Leidse collega (en voorzitter van de Zonnestroom Producenten Vereniging) Floris Wouterlood. Mag zeker niet onvermeld blijven!

  http://www.zonnepanelen.wouterlood.com/

  Veel lees- en kijkplezier, in ieder geval!

  Reactie door peter segaar — februari 9, 2007 @ 1:41 am

 2. PolderPV rules!

  Reactie door McT — februari 9, 2007 @ 10:07 pm

 3. Inderdaad een waardevolle site met veel interessante informatie.
  Reken maar dat hier enorm veel werk/tijd in gaat zitten.

  Reactie door McH — februari 9, 2007 @ 11:12 pm

 4. Buy soma online sit….

  Cheap watson soma online. Buy soma online. Soma online. Buy soma with online prescription….

  Trackback door Buy soma online. — augustus 6, 2010 @ 10:05 pm

RSS-feed voor reacties op dit bericht. TrackBack URI

Geef een reactie

www.sp.nl